Advies & Aanpak

Advies & Aanpak

Goed passend schoeisel is van groot belang voor het werk- en draagplezier. Advies en service staan bij veiligheidsshoenen.nl hierin centraal om dit doel te bereiken. Ons assortiment schoeisel sluit aan bij die  doelstelling. Het is afgestemd op de wensen en behoeften van dragers waarmee wij elke dag contact hebben. De schoenen zijn in een brede maatvoering leverbaar en hebben verschillende breedtematen. Echter persoonlijk advies is de sleutel tot succes. Daarom besteden wij veel aandacht bij het vaststellen van de juiste schoen. Door voeten meer aandacht te geven, kunnen bepaalde problemen zoals rugklachten, vermoeide voeten, likdoorns, scheefstanden en transpirerende voeten voorkomen worden.

Hiervoor hebben wij meerdere vakkundige podologen in dienst die de hele dag bezig zijn met voeten en  schoenen. Zij hebben veel ervaring in het opmeten en adviseren van dragers in verschillende sectoren. Naast een praktische instelling zijn onze specialisten in hun benadering zeer praktisch en mensgericht. Dit verzekerd dat de drager altijd de aandacht krijgt die nodig is!

Aanpak

Een goed advies begint bij de juiste schoen te selecteren. Welke werkzaamheden doet iemand en welke risico’s zijn hieraan verbonden. De eerste stap is om hieruit het type schoen vast te stellen. Echter bij de selectie van de juiste schoen staat de drager centraal. En heel vaak selecteert de drager de schoen al bij het zien. Hier ligt de toegevoegde waarde van ons in het adviseren van de drager.

1. Welke type schoen vaststellen

Het type schoen is vast te stellen aan de hand van de verrichte werkzaamheden en de risico’s die hieraan verbonden zijn. Hier speelt de veiligheidsnorm een belangrijke rol (zie verderop), maar zeker zo belangrijk is welke bewegingen een medewerker maakt en in welke omgeving. Loopt een medewerker veel of maakt de medewerker juist veel draaibewegingen. Hierop dient het loop- en draaiprofiel van de in te zetten schoen goed op afgestemd te worden. De Risico- Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) geeft hier vaak onvoldoende inzicht in. Daarom is het raadzaam om dit goed in beeld te brengen met de betreffende medewerkers. Deze inventarisatie wordt schematisch per bedrijf en per afdeling in een schoenen- en gebruikersplan vastgelegd.

2. De juiste schoenmaat vaststellen

De basis is altijd om de goede schoenmaat van de drager vast te stellen. De juiste schoen sluit goed aan rond de voet. Alleen dan geeft de schoen de noodzakelijke stevigheid en stabiliteit die nodig is. Echter de schoenmaat kan per merk en model verschillen. Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van de Nederlanders op schoenen lopen in de verkeerde maat. En in de meeste gevallen zijn de schoenen te groot. Dit veroorzaakt wrijving in de schoen wat leidt tot zweetvoeten maar heeft ook gevolgen op het gestel van de drager (enkel-, knie- en rugklachten).

3. Het gewenste draagcomfort vaststellen

Daarlangs is het belangrijk om het gewenste draagcomfort vast te stellen. Dit heeft te maken met het gewicht van de schoen, de demping van de schoen, de zool (het loopprofiel) en de materialen waaruit de schoen is gemaakt. Gewenst draagcomfort is vaak een gevolg van eerdere ervaringen van de drager. Ons advies over de voordelen van bepaalde materialen, merken en modellen ondersteunen de drager uiteindelijk in een goede keuze.

Waarom kiezen voor Veiligheidsschoenen.nl?

Gratis verzenden

Gratis verzenden vanaf 50 euro

100% geld terug garantie

Gegarandeerd geld terug garantie

Online Support

5 dagen per week online support