Podozorg

Samenwerking met Podozorg

Door alle voeten echt de aandacht te geven die ze verdienen werkt veiligheidsshoenen.nl intensief samen met Podozorg. Centraal hierin is een objectief advies aan dragers geven. Dit advies is merkonafhankelijk en volledig afgestemd op de drager. Hierin staat de fysieke gesteldheid van de drager in combinatie tot zijn werkomstandigheden centraal.

 

Doelstelling is om geen onnodige patiënten van dragers te maken of een schoen te adviseren waar een leverancier het grootste belang bij heeft. Centraal staat het beste advies voor de drager vanuit een goede voetmeting. Dus een objectief advies ten aanzien van de juiste schoen (merk en model) en een advies ten aanzien van de noodzaak van een eventueel hulpmiddel: een inlegzool, therapiezool of aanpassing aan de schoen. Uit onderzoek blijkt dat het selecteren van de juiste schoen na een goede voetmeting de inzet van het aantal inleg- en therapeutische zolen fors beperkt.

 

Zowel voor de drager als voor de werkgever biedt dit grote voordelen. Indien een aanpassing nodig is wordt tijdens de voetmeting een digitale voetscan gemaakt en opgeslagen. Deze scan wordt vanuit deschoenmeting digitaal naar Podozorg opgestuurd Binnen 3 weken ontvangt de drager de schoenen in huis. Indien de schoen speciaal voor de drager bijde fabrikant besteld moet worden dan bedraagt de levertijd normaal gesproken één week langer.De ondersteuning vanuit Podozorg wordt verzorgddoor Robert Wonink (registerpodoloog A & B,

tevens docent aan de academie voor Podologie en aan de SVGB Kenniscentrum) en Eric Wonink (registerpodoloog A & B, tevens gespecialiseerd in werkgerelateerde voetklachten). De registerpodologen zijn aangesloten bij Podozorg Nederland. Zij werken in een nauw samenwerkingsverband volgens de “Podozorgformule” waarin de belangen van haar klanten centraal staan. De specialisten van veiligheidsshoenen.nl zijn door Podozorg opgeleid en de voetmetingen vinden onder toezicht van Podozorg plaatst. Het is de combinatie van het hoge kennisniveau van Podozorg met de jarenlange ervaring van veiligheidsshoenen.nl dat een optimaal advies garandeert. De te vervaardigen therapiezolen worden in het centrale Podolab van Podozorg Nederland ontwikkeld. De therapiezolen worden ontwikkeld uit de meest hoogwaardige materialen volgens de laatste productiemethoden. Door deze hoge eisen zijn de dragers verzekerd van goede zorg voor hun voeten en kan Podozorg dragers korte wachttijden, een gedegen probleemgericht voetonderzoek, advisering op maat, snel geleverde therapiezolen van goede kwaliteit en de best mogelijke nazorg voor uw voeten garanderen.

De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, schoenen zoolcorrecties. Bovendien worden patiënten geadviseerd hoe ze voetaandoeningen kunnen voorkomen. Er worden therapiezolen ontwikkeld voor een aantal verschillende voetproblemen: algemene voetklachten,reumatische voet, diabetische voet, voet met neurologische afwijkingen en een kindervoet. Voorbeelden van veel voorkomende voetklachten: hielspoor, peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), voorvoetpijn, hallux valgus. Oplossingen bestaan uit een schoenadvies, een steunzool en eventueel een schoenaanpassing.

Tijdens de voetmeting krijgt de drager over het algemeen ook een schoenadvies. De juiste schoenen zijn van groot belang bij het verhelpen van uw voetklachten.Bij normaal gebruik gaan (stevige) zooltjes ongeveer 2 jaar mee. Bij gebruik van zachte dempende materialen is de levensduur gemiddeld 1 jaar.

Spreekuur Elst:

Maandagmiddag 13.00 – 16.30 uur, op afspraak.